10 tips voor het schrijven van een sterk SEO blog bericht

seo

10 tips voor het schrijven van een sterk SEO blog bericht

Wat is SEO?

SEO is een afkorting van de Engelse worden ´Search Engine Optimization´, of in het Nederlands: zoek machine optimalisatie. Dit betekend dan ook dat er voor SEO niet maar één bepaalde weg is die goed is maar dat het juist een verzamelnaam is van meerdere opties die je vindbaarheid op zoekmachines kunnen verbeteren. In dit artikel geef ik je 10 tips voor het schrijven van een sterk SEO blog bericht om jouw onderneming een boost te geven.

10 tips voor het verbeteren van je SEO

Tip 1: werk met de juiste plug-in

Een van de fijnere (en gratis) plug-ins voor SEO op wordpress is volgens ons Yoast SEO. Ze geven je een goede indicatie hoe de teksten op je site ervoor staan en of je de juiste onderdelen hebt gebruikt voor een goede leesbaarheid van je tekst. Daarnaast helpen zij je ook met het formuleren van je focus keyphrase en laten ze je zien hoe google jouw verhaal zou vertalen naar een snippet (de tekst die onder de titel op google verschijnt).

Tip 2: start met een blog!

Het maken van een blog is een hele makkelijke manier om je SEO een boost te geven. Dit zorgt er namelijk voor dat elk afzonderlijk artikel zelf hoog kan komen op google en je meer traffic kan genereren naar je site. Daarnaast zorgt het er ook voor dat google je site wat vaker naloopt en je positie in de zoekmachine ook meer zal overwegen.

Tip 3: indeling en lay-out

Het is belangrijk om je indeling van je site maar vooral ook van je blog berichten makkelijk leesbaar te houden voor google. Zorg voor een voldoende afwisseling tussen foto, video en tekst. En hou je teksten kort maar krachtig ga voor minimaal 300 en maximaal 1000 worden per artikel.

Hoe deel ik een blog bericht in voor het schrijven van een sterk SEO blog bericht

Tip 4: maak slim gebruik van social media

Ondanks dat dit niet direct iets te maken heeft met SEO heeft dit indirect wel degelijk grootte gevolgen. De knoppen onderaan je artikel geven de lezer de mogelijkheid om je artikel te delen en dat heeft zeker wel een positief gevolg.

Tip 5: omschrijf je afbeelding

Google is onderhand al extreem goed in het herkennen wat er op je foto staat. Toch is het nog erg handig om hier een korte omschrijving bij te zetten om google een beetje te helpen. Dit zorgt ervoor dat je afbeeldingen beter te vinden zijn in het tabblad afbeeldingen.

seo Photo by FreeBoilerGrants from Pexels
Photo by FreeBoilerGrants from Pexels

Tip 6: maak je titels interessant

Zorg ervoor dat je met je titels de interesse trekt van de lezer maar wees zo concreet mogelijk. De lezer van een blog wil precies weten wat hij aan jouw artikel heeft. Een goed voorbeeld werd gegeven door bloggkracht. ”het mobile monster” of ”de mobile telefoon is een gevaar voor je gezondheid” bij de eerste titel hebben we nog geen idee waar het over gaat hebben we het over de kat van de buren of een nieuwe auto? De tweede titel geeft een veel duidelijker onderwerp aan we weten nu dat het over een mobile telefoon gaat en de effecten daarvan op je gezondheid. Andere tips voor het maken van een goede titel zijn: het maken van een lijstje (met getallen) ”10 tips voor het verbeteren van jouw SEO” of het doen van een bijzondere uitspraak ”hoe ik binnen 1 jaar miljonair werd”

Tip 7: verwijder alles wat je site traag maakt

Al die plug-ins die je hebt gedownload maar niet gebruikt maken je site trager. Let dus op dat je alle plug-ins die je niet gebruikt verwijderd om de snelheid van je website te bevorderen. Dit zorgt er dus voor dat je lezers minder lang hoeven te wachten om jouw artikel te lezen.

Tip 8: duidelijke URL’s

Een duidelijke URL doet wereld wonderen, let er dus op dat al je gebruikte URL’s duidelijk aangeven waar je artikel over gaat. Dit staat niet alleen mooier maar maakt het ook nog eens makkelijker deelbaar voor je klanten.

Tip 9: focus!

Focus je per tabblad, blogbericht ect. maar op een onderwerp. Let voor jezelf op dat je niet van hot naar her gaat in je schrijven en je echt gebrand blijft op je onderwerp. Dit zorgt niet alleen voor een prettige manier van lezen maar ook voor een duidelijk doel van je artikel. Hierdoor is je artikel ook veel beter te koppelen aan bijvoorbeeld een zoekopdracht.

Tip 10: Call to action

Zorg dat je elk artikel afsluit met een actie die een lezer kan uitvoeren. Dit kan uiteenlopen van ”lees meer over SEO in het volgende artikel” tot ”wilt u meer over dit onderwerp weten neem dan direct contact met ons op”

Nu dat je de eerste 10 tips voor het schrijven van een sterk SEO blog bericht hebt gelezen kun je op weg naar het schrijven van sterke blog berichten die goed gevonden worden op google. Maar er is natuurlijk nog veel meer om te weten te komen over de wereld van bloggen. Wil je alle ins en outs leren? Neem dan contact met ons op.